Pikao řezy
Potřebné ingredience
inspiraci jsem čerpala u Olga Š. (OLUŠ) ID 78825 - určitě doporučuji má skvělé nápady
Postup přípravy
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
půl hrnku olej
2 vejce
prášek do pečiva
vanilkový cukr
vanilkový pudink - prášek
Pikao krém:
uvaříme si plechovku pikaa (zavřenou, ponořenou ve vodě, v papiňáku 45 minut), necháme vychladnout a vychladlou otevřeme, vyšleháme s máslem. Cukr nemusíte přidávát, je to sladké dost. Do krému přidáme vaničku tvarohu a znovu vyšleháme, krém je lehčí.
na korpus jsem upekla univerzální buchtu, ale z poloviční dávky, aby nebyly řezy ve finále tak vysoké. A místo vanilkového pudinku jsem použila kakaový
uvařené pikao
vyšleháme
s přidaným tvarohem
korpus potřete marméládou, doporučuji nějakou pikantní třeba rybízovou, a pokladete bebe sušenkami
na sušenky natřeme část krému (menší půlku)
pokračujete s piškoty, které můžete namočit v kávě, já použila rozpustnou čokoládu, aby mohly jíst i děti. Navrch zbytek krému
nakonec posypte dle fantazie. Můžete pocákat čokoládou, posypat ořechy, nastrouhanou čokoládou. Já použila cukrové zdobení, protože se mi řezy zdály už hodně čokoládové. Šup do ledničky, ať se pěkně proleží
a hlavně potřebujete pomocníka :-D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé